Τα κρασιά μας

merlot cabernet sauvignonΚONSTANTARA RED

Merlot & Cabernet Sauvignon

Κατηγορία : ΟίνοςΕρυθρόςΞηρός.

Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής .

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας. (ΒΙΟΕλλάς)

Οινοποίηση : Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες .

Χαρακτηριστικά: Έντονο βαθύ πορφυρό χρώμα . Σύνθετο μπουκέτο (bouguet) από αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών , καπνού και βανίλιας , που εξελίσσονται . Στόμα πληθωρικό , με μια βελούδινη ,μεστή γεύση , με ισοροπημένες ευγενείς τανίνες και οξύτητα . Μακριά ευχάριστη και πολύπλοκη επίγευση.

Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12ο-18ο C. Ποτήρι μεγάλο σχήματος τουλίπας , για κόκκινα κρασιά παλαίωσης. Ίσως να χρειάζεται μεταγγίση.

Γευστικοί συνδυασμοί : Συνοδεύει θαυμάσια κρέατα σχάρας, ψητά σούβλας, ή φούρνου . Ταιριάζει με το μαγειρευτό κυνήγι και πλούσιες κόκκινες σάλτσες , αλλά και με ποικιλία σκληρών πικάντικων τυριών & καπνιστών αλλαντικών.


Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το από τα πρώτα χρόνια της ζωής του με δυνατότητα μεγαλύτερης εξέλιξης ,με παλαίωση 5 έως και 10+ χρόνων. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε πλάγια θέση, απουσία φως και σε θερμοκρασία 14ο - 16ο C .

 

 

KONSTANTARA WHITE

sauvignon blanc

Sauvignon Blanc

Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός.
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής .
Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας. (ΒΙΟΕλλάς)
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση ,ωρίμανση με τις οινολάσπες του (sur lies).

Χαρακτηριστικά: Χρώμα λαμπερό αχνόξανθο με κίτρινες ανταύγειες. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας λευκόσαρκων και τροπικών φρούτων και νότες αγριολούλουδων. Στόμα ντελικάτο με ικανοποιητική οξύτητα με πολύ καλή ισορροπία γεύσεων, δροσερή επίγευση και μια μοναδική ανθοσμία στόματος απο λουλούδια και φρούτα.

Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ο-10ο C σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά κρασιά φαγητού.
Γευστικοί συνδυασμοί : Συνοδεύει ιδανικά τα πρώτα πιάτα ενός γεύματος όπως σαλάτα, ριζότο ή ζυμαρικά με θαλασσινά. Συνδυάζεται αρμονικά με ασιατική κουζίνα , ψητά ψάρια, κοτόπουλο και χοιρινό με άσπρες σάλτσες ή παναριστά ή και να κλείσει αρμονικά ένα γεύμα συνοδεύοντας τυριά και φρούτα.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το φρέσκο στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του . Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση, και σε θερμοκρασία 12ο C .
Διακρίσεις: Σοδειά 2015

    • Ασημένιο Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων της Θεσσαλινίκης το 2016.
    • Ασημένιο Μετάλλιο στον Berliner Wine Trophy 2016 του Βερολίνου.
  • Commended στον Decanter World Wine Awards 2016 του Λονδίνου

 

 

xarites petres leykos Χάριτες Πέτρες WHITE
Μοσχάτο Αλεξανδρείας & Sauvignon Blanc

Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ημίξηρος.
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής .
Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας. (ΒΙΟΕλλάς)
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση , ωρίμανση με τις οινολάσπες του (sur lies).

Χαρακτηριστικά: Ζωηρό χρυσοκίτρινο χρώμα, έντονα αρώματα λουλουδιών και φρούτων. Στόμα ελαφρύ και αρωματικό, χωρίς εξάρσεις , με καλή ισορροπία και δροσερή επίγευση.

Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ο-10ο C σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά κρασιά φαγητού.

Γευστικοί συνδυασμοί : Η ποικιλιακή του σύνθεση , το καθιστά ένα πολύ ευχάριστο καθημερινό κρασί για φαγητό και παρέα με μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας όπως τηγανητά μικρά ψαράκια, τηγανητά μύδια και καλαμάρια, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα. Αλλά και με λαδερά, διάφορες σαλάτες, χορτόπιτες και τυρόπιτες. Τέλειο καλοκαιρινό απεριτίφ .

Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το φρέσκο στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του . Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση, και σε θερμοκρασία 12ο C .

 

Χάριτες Πέτρες Ημίγλυκος

xarites petres erythros hmiglykos

Merlot

Κατηγορία : Οίνος Ερυθρός Ημίγλυκος.
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής .
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, με φυσικά αζύμωτα ζάχαρα , λόγου διακοπής της αλκοολικής ζύμωσης με ψύξη.

Χαρακτηριστικά:  Ένα φρέσκο κρασί με ζωηρό κόκκινο χρώμα και μοβ ανταύγειες. Με άφθονα αρώματα κόκκινων φρούτων ( βατόμουρου, δαμάσκηνο, κεράσι, βύσινο) και κόκκινων λουλουδιών . Στόμα στρογγυλό, με ισορροπημένη την την οξύτητα με τα ζάχαρα. Μακριά βελούδινη, γλυκιά επίγευση. Ένα εύκολο καθημερινό κρασί με ιδιαίτερα φιλικό χαρακτήρα , σε νέους και γυναίκες .


Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ο-12ο C. Πείνεται ευχάριστα δροσερό και το καλοκαίρι. Ποτήρι σχήματος τουλίπας , για νεαρά κόκκινα κρασιά.


Γευστικοί συνδυασμοί : Ταιριάζει υπέροχα με κοκκινιστά φαγητά κατσαρόλας . Πολύ καλός συνδιασμός για κρέατα με πικάντικες (Μεξικάνικο) αλλά και με γλυκόξυνες (Κινέζικο) σάλτσες. Ιδιαίτερα όμως ταιριάζει με ότι έχει να κάνει με ψητά κρέατα στα κάρβουνα και γλυκιές σάλτσες BBQ.


Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε πλάγια θέση, απουσία φως και σε θερμοκρασία 12ο C .

 

xarites petres erythros

Χάριτες Πέτρες Eρυθρος Ξηρος RED
Merlot & Cabernet Sauvignon

Κατηγορία : Οίνος Ερυθρός Ξηρός.
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής .
Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας. (ΒΙΟΕλλάς)
Οινοποίηση : Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, παλαίωση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 4 μήνες .
Χαρακτηριστικά: Ζωηρό κόκκινο – ρουμπινή χρώμα με μοβ ανταύγειες . Πολύπλοκο bouguet που εξελίσεται. Τα αρώματα καραμέλας , κέδρου, μπαχαρικών , κανέλας και καπνού πλαισιώνονται από άφθονα αρώματα κόκκινων φρούτων (δαμάσκηνο, κεράσι) με νύξεις βανίλιας. . Στόμα πληθωρικό ισοροπημένο με ευγενείς τανίνες και οξύτητα . Επίγευση με μεγάλη διάρκεια σε φόντο καπνού, βανίλιας , μπαχαρικών και φρούτου. Ένα εύκολο καθημερινό κρασί ιδιαίτερα φιλικό , για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού και το καλοκαίρι.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12ο-16ο C. Ποτήρι μεγάλο σχήματος τουλίπας , για κόκκινα κρασιά παλαίωσης. Ίσως να χρειάζεται μεταγγίση.
Γευστικοί συνδυασμοί : Οι ευγενείς τανίνες το καθιστούν πασπαρτού για πολλαπλούς γευστικούς συνδυασμούς από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως ντομάτες γεμιστές με κιμά ,κεφτεδάκια τηγανητά , σουτζουκάκια, σπετζοφάϊ, μουσακά, μελιτζάνες ιμάμ ή παπουτσάκια. Ταιριάζει υπέροχα με κρεατόπιτα ,τηγανιά, μοσχαρίσιο φιλέτο με πικάντικες σάλτες ,κοκκινιστά φαγητά κατσαρόλας (μοσχαράκι κοκκινιστό, στιφάδο). Ιδιαίτερα όμως ταιριάζει με ότι έχει να κάνει με ψητά κρέατα στα κάρβουνα, BBQ, όπως χωριάτικα λουκάνικα, μπριζόλες, συκώτι ή αρνίσια παϊδάκια .
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το από τα πρώτα χρόνια της ζωής του με δυνατότητα μεγαλύτερης εξέλιξης ,με παλαίωση 5 έως και 8+ χρόνων. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε πλάγια θέση, απουσία φως και σε θερμοκρασία 14ο - 16ο C .

 

 

 

Χάριτες Πέτρες ROZExarites petres roze
Cabernet Sauvignon

Κατηγορία : Οίνος Ροζέ Ημίξηρος.
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής .
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση με αφαίμαξη μούστου . Ωρίμανση με οινολάσπες (sur lies).
Χαρακτηριστικά: Ζωντανό ροδί χρώμα . Μύτη ευχάριστη με αρώματα καραμέλας, κερασιού, φράουλας & τριαντάφυλλου . Στόμα ισορροπημένο ,με νόστιμη οξύτητα και ελαφριά , φρουτένια γλυκιά επίγευση .
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ο-10ο C σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά αρωματικά κρασιά.
Γευστικοί συνδυασμοί : Ένα φινετσάτο και κομψό καθημερινό ροζέ κρασί ικανό να συνοδέψει σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα, όπως ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα , αστακομακαρονάδα , γαρίδες σαγανάκι. Ταιριάζει με το κοτόπουλο και το χοιρινό σε ελαφριές κόκκινες σάλτσες. Με την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα (όπως γεμιστά, παστίτσιο, μουσακά , καλοκαιρινά λαδερά λαχανικά, κεφτεδάκια τηγανητά ). Με την Ασιατική κουζίνα, την παέγια, αλλά και την pizza . Με κρύα πιάτα αλλαντικών και τυριών , φρουτοσαλάτες και φυσικά σκέτο στην πολυθρόνα συντροφιά με ένα βιβλίο.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το φρέσκο στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του . Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση, και σε θερμοκρασία 12ο C.

vin de liquer

Vin de Liquer
Αγιωργίτικο

Κατηγορία: Ποικιλιακος Οίνος Ερυθρός Γλυκός.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, με Φυσικά αζύμωτα ζάχαρα, λόγω διακοπής της αλκοολικής ζύμωσης με ψύξη & προσθήκη αποστάγματος στεμφύλων (Τσίπουρο).

Χαρακτηριστικά: Ένας οίνος λικέρ με ζωηρό κόκκινο χρώμα και μωβ ανταύγειες. Με άφθονα
αρώματα κόκκινων φρούτων (βατόμουρου, δαμάσκηνου, κερασιού, βύσσινου) και γλυκάνισου.
Στόμα στρογγυλό, με ισορροπημένη την οξύτητα με τα ζάχαρα. Μακριά βελούδινη, γλυκόξινη
επίγευοη με ιδιαίτερο χαρακτήρα, λόγω διαδικασίας παραγωγής.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8-12C, σε ποτήρι τύπου λικέρ ή αποστάγματος.
Γευστικοί συνδυασμοί: Συνοδεύει ιδανικά τα γλυκά με βάση τη σοκολάτα, τάρτες & cheesecake κόκκινων
Φρούτων, αλλά ακόμη και τα μαλακά αλμυρά τυριά με έντονα χαρακτηριστικά όπως το μπλε τυρί & το ροκφόρ.
Πίνεται ευχάριστα και ως απεριτίφ, με τριμμένο πάγο & δυόσμο σε ποτήρι κρασιού σχήματος τουλίπας.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Συνιστάται οι Φιάλες να αποθηκεύονται σε πλάγια θέση, απουσία Φωτός και σε θερμοκρασία 14-16 C.